Duurzaamheid

Het levert altijd iets op!

Uw woning duurzaam maken

Wanneer u erover denkt om uw woning te verduurzamen, kan het zijn dat u even niet weet waar te beginnen of hoe dit te financieren. We zetten een aantal zaken op een rijtje.
Er zijn heel veel mogelijkheden om een woning energiezuiniger te maken. Het mooiste is natuurlijk wanneer bij nieuwbouw deze maatregelen direct worden doorgevoerd. Maar veel van de maatregelen zijn ook bij bestaande bouw mogelijk. Naast het “energie-gedrag” van de bewoners zelf, zijn er belangrijke maatregelen om de woning energiezuiniger te maken.

Warmtepomp

Zonnepanelen

Spouwmuurisolatie

Dakisolatie

Vloerisolatie

HR++ beglazing

Wist u dit?

Energiebespaarbudget
Kiest u een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie dan biedt een aantal banken een extra budget aan om met de hypotheek mee te lenen. U kunt dan nadat u de woning in eigendom heeft gekregen in rust uitzoeken wat voor uw situatie de meest interessante maatregelen zijn om te nemen. Hiervoor heeft u dan maximaal twee jaar de tijd.

Energiebespaarlening
Een weer andere optie is de energiebespaarlening. Deze kan ook gebruikt worden door eigenaren van een woning, los van de vraag of zij wel of geen hypotheek hebben. De energiebespaarlening is een lening die wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds en is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatie of een zuinige HR-ketel. Het maximale bedrag dat geleend kan worden bedraagt €25.000,- waarbij er looptijden zijn van 7,10,15 en 20 jaar. Bent u bereid zeer ingrijpende energiebesparende maatregen door te voeren, dan zijn leningen tot €65.000,- zelfs mogelijk.

Veel opties om te financieren

Er zijn niet alleen financiële motieven om uw woning te verduurzamen. Uiteraard is verduurzaming ook belangrijk in het kader van het halen van de klimaatdoelen. Om dat mogelijk te maken is er een veelheid van mogelijkheden ontstaan om de investeringen hiervoor te financieren.


Allereerst zijn er meerdere subsidies beschikbaar. Daarnaast zijn er vaak regelingen van gemeenten, provincie en overheid die tegen aantrekkelijke voorwaarden en tegen lage kosten bereid zijn een gedeeltelijke financiering te verstrekken om de verduurzaming van uw woning mogelijk te maken. Ook de banken die hypotheken verstrekken kennen inmiddels allerlei mogelijkheden om extra te kunnen lenen of te investeren in verduurzaming van woningen.

Wij zetten het graag voor u op een rijtje

Er zijn dus meerdere manieren om geld te lenen voor het energiezuiniger maken van uw woning. Over het algemeen is dit een verstandige keuze omdat u in een relatief korte periode deze investering hebt terugverdiend en daarmee uw totale woonlasten lager worden. Wilt u vrijblijvend eens kijken wat in uw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.